Kansliets loggbok februari 2022

Tänk att en sak som fotboll, en idrott, kan föra samman människor. Tänk att en mindre stad som Piteå, i norra Sverige, kan bli en mötesplats för tiotusentals människor under några få sommardagar. Människor från flera olika länder. Gamla som unga, funktionärer som spelare. Alla har de en plats där de kan känna gemenskap i det som för dessa få dagar och förhoppningsvis för en livstid, skapat nya bekantskaper, vänskaper och varma minnen – Piteå Summer Games. Aldrig tidigare har vår turnering varit så viktig som nu.

Sedan senaste loggboksinlägget skrevs har merparten av Sveriges restriktioner kring Coronapandemin lyfts och nu känns det faktiskt som att vi, äntligen, ska kunna genomföra Piteå Summer Games igen. Häromdagen kunde vi, efter många om och men, genomföra vår årliga kickoff för styrelse och ledningsgrupp. En träff då vi spikar vad som gäller inför turneringen, delar information mellan arbetsgrupper och hjälper varandra komma på idéer där det behövs. Pandemin har inneburit att vi är i en sits där vi, jämfört med tidigare turneringsår, fått nya och annorlunda utmaningar att jobba med i våra förberedelser och det gör att vi måste vara på tårna och våga utvecklas. Och vet ni, det är riktigt kul!

Vi på kansliet börjar få en välbekant känsla i kroppen. En sådan där känsla av pirr och spänd förväntan som sakta men säkert växer sig starkare ju närmre turneringen vi kommer. Vi bokar allt fler möten, campingbokningen för medföljande till lagen har öppnat och mailen och telefonsamtalen från lag som har anmält eller vill anmäla sig ökar. Tempot ökar. Pulsen ökar. Nu kör vi!!!