PiteEnergi & Piteå Summer Games - Piteå Summer Games

PiteEnergi & Piteå Summer Games

Skrivet 19 maj 2020 11:36

Att årets upplaga av Piteå Summer Games ställs in på grund av corona är en stor förlust för hela Piteå. När det ekonomiska bortfallet riskerade evenemangets framtid valde vi på PiteEnergi att kliva in och teckna ett långsiktigt sponsoravtal, i syfte att trygga fortsättningen för den uppskattade folkfesten. Att vi väljer att stötta Piteå Summer Games handlar om mer än själva Piteå Summer Games. Överlevnaden av evenemanget är en pulsåder för hela vårt samhälle och vi hoppas på detta sätt kunna ge energi till hela Piteå.

– Det är viktigt för hela stan att Piteå Summer Games får leva vidare. Därför vill vi på PiteEnergi se en fortsättning och går in och stöttar fotbollsturneringen. Vi tror på lokaltänksamhet och att ställa upp för varandra i utmanande tider. Piteborna är verkligen värda den folkfest som Piteå Summer Games innebär, säger Anders Ådemo, marknadschef på PiteEnergi.

Det långsiktiga sponsoravtalet sträcker sig över 10 turneringar. Tillskottet innebär att fotbollsturneringen blir av nästa år och kan fortsätta jobba långsiktigt, det gör att en stor del av Piteås näringsliv och besöksnäring kan dra en lättnadens suck.

– Det går knappt att beskriva hur viktigt Piteå Summer Games är för Piteås handel och besöksnäring. Det är väldigt positivt och glädjande att PiteEnergi går in med det här stödet. Piteå Summer Games är ett fantastiskt skyltfönster för Piteå som lockar besökare från hela världen och skapar ambassadörer för vår stad, säger David Wellborg, affärsutvecklare på Visit Piteå.

För organisationen Piteå Summer Games är stödet från PiteEnergi helt avgörande.

– Utan det här stödet hade framtiden för hela fotbollsturneringen varit mycket oviss. Därför känns det extra skönt att veta att avtalet med PiteEnergi gör att folkfesten kan leva vidare under kommande år. Dels för alla barn och ungdomar som får spela matcher mot lag från hela världen och dels för alla minnen och upplevelser som turneringen ger alla tusentals besökare, säger Anna Bogren Dalberg, verksamhetschef på Piteå Summer Games.

Nästa nyhet: Piteå Summer Games inställt 2020

Skrivet 15 april 2020 19:07
Piteå 2020-04-08 Kära fotbollsvänner, Styrelsen för Piteå Summer Games har, i skenet av rådande viruspandemi och i samråd med regionens smittskyddsläkare, beslutat att ställa in turneringen sommaren 2020. Vi beklagar naturligtvis detta, men hoppas på förståelse och att alla spelare, ledare, domare, samarbetspartners och samarbetsföreningar återkommer inför turneringen 2021. Christer Norberg, S... Läs mer

Kommentarer